Coaching

Soms loopt het leven even niet zoals verwacht en lopen mensen vast in hun privéleven of werk. Dat is een situatie die veel energie kost en kan leiden tot ziekte en verzuim. Coaching helpt bij het uitstippelen van een nieuwe route waardoor medewerkers weer voldoening en energie halen uit hun werk en privéleven.

Wendbaarheid en aanpassingsvermogen

Loopbaan ontwikkeling

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo en dat vraagt wendbaarheid en aanpassingsvermogen, niet alleen van de werkgever maar ook van de werknemer.

Stimuleer mensen om in actie te komen zodra ze het gevoel hebben vast te lopen in de huidige baan of behoefte hebben aan een nieuwe uitdaging. Praesenti kan hierbij helpen door te kijken of talenten, vaardigheden en opleiding aansluiten bij de ambities. Is dat niet het geval dan inventariseren we wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat dit wel zo is. Voor werknemers is het belangrijk dat zij zelf actief de touwtjes in handen nemen. Op deze manier houden ze grip op hun eigen duurzame inzetbaarheid.

Positieve energie

Omkeren van negatief gedrag

Negatief gedrag van werknemers leidt tot veel negatieve energie op de werkvloer. Collega’s en de sfeer in je onderneming lijden hier onder. Dat heeft effect op de kwaliteit van werk. Als ondernemer is het vaak moeilijk om mensen  hierop aan te spreken. Toch is het belangrijk actie te ondernemen. Praesenti helpt door met de werknemer op zoek te gaan naar een positieve insteek en door te laten zien wat dit voor hen en voor de organisatie oplevert.

Huidige samenleving

Stress en burn-out coaching

In de social mediamaatschappij en de 24×7 economie stellen we steeds hogere eisen aan ons sociale en professionele leven. Dat levert stress op, op het werk en privé. Dit heeft ook gevolgen voor je onderneming. Als de balans tussen belasting en belastbaarheid wordt verstoord loopt het spaak en vallen mensen uit.

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van medewerkers met stress- en burn-outklachten. Ik zorg ervoor dat ze weer in hun kracht komen waardoor ze met nieuwe energie aan het werk kunnen.

Contact opnemen